Hokkerup Dyreklinik
AVVLOGO

 

Fuglesiden

 

 

Dyrlæger, der har speciel interesse i fugle, kan melde sig til Den danske Dyrlægeforening og anmode om at blive optaget i listen over fugledyrlæger.

Endvidere findes der en international organisation, som hedder Associations of Avian Veterinarians. Den udsender et meget interessant fugleblad for dyrlæger og afholder kurser, konferencer m.m. Her er der også en medlemsliste så du kan se hvem er er fugledyrlæger.

Syge fugle er besværlige at helbrede, fordi fuglen ofte først bringes til dyrlæge, når den er næsten død. Det er ikke af uvilje, men fordi de første sygdomstegn ofte er svære at se. Det er først, når fuglen er rigtig syg, at den lader sig mærke dermed. Og så er det som sagt ofte for sent.

Jeg tilbyder fugleforeninger at holde foredrag i tidlig sygdomserkendelse for fugleejere. Har det interesse så kontakt klinikken og bestil en tid. Ackie på klinikken kan også oplyse hvad et foredrag koster.

Kirurgisk kønstestning er efter min mening  sikkert og hurtigt. Det fortæller også, om fuglen er avlsdygtig, og om den er sund og rask. Nedenunder kan du se nogle af de sjældne fuglearter, som jeg har kønstestet.

SpixAra.                               

    Spix ara

Kongeamazone

Kongeamazone.

 

Spix araen har, så længe den er ungfugl, en hvid stribe på næbryggen. Denne stribe bliver sort, når den er over et år. Begge disse viste fugle har ynglet efter at jeg har kønstestet dem. Prisen for en af disse to arter, kan der kun gisnes om. Jeg gætter selv på at en spix ara koster små 600.000 kr. Det kan godt give lidt mavepine, før man skal i gang med at kønsteste sådanne sjældne fugle.

Mig og Kongeamazoner

På dette billede ser du mig med to af de sjældne kongeamazoner. Det er umiddelbart efter at jeg har kirurgisk kønsbestemt dem.

Senere vil jeg på denne side opbygge en lille medicin-vejledning for at fuglefolk og deres dyrlæger kan se, hvad jeg bruger i de forskellige tilfælde, så det er en god ide at vende tilbage til denne side engang imellem for at checke, hvor langt jeg er kommet.

Rigtig god fornøjelse med dit fuglehold.

Bille

 

 Tilbage til toppen

Tilbage til forsiden

 

 

 

 

 

Copyright © 1997-2008 Bille Ruwald. Please respect the work I put into this.